Welke Keto Supplementen moet je nemen als je op het Keto Dieet zit?

 • Home
 • Welke Keto Supplementen moet je nemen als je op het Keto Dieet zit?

KETOGENISCHE ONDERSTEUNINGSRESVIEWS
Fast & Veilige Keto-producten voor gewichtsverlies

Zoek uit welk keto supplement het beste is voor uw lichaamstype en fitnessniveau.

Welk dieet je ook uitprobeert, er zullen wegversperringen zijn en het zal moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Als iemand die meer diëten heeft geprobeerd dan paar schoenen, kan ik je vertellen dat geen van hen gemakkelijk zijn.

Hoewel het ketogeen dieet voor mij het meest effectief is gebleken, kan ik u vertellen dat het ook een van de meest uitdagende is om te plannen en uit te voeren. Het is moeilijker dan alleen het tellen van dieetpunten, maar het verslaat ook het chipotle en groene thee dieet (ja, er is zoiets, en het is nog minder leuk dan het klinkt).

Na enkele eerste mislukte pogingen om in ketose te komen en te blijven, wist ik dat ik hulp nodig had. Dat was vijf jaar geleden, en sindsdien heb ik enorm veel succes gehad met het gebruik van keto-dieetsupplementen.

Maar omdat de markt is overspoeld met deze producten, en alle fancy marketing en gescheurde modellen die verschijnen rond hen, had ik altijd een aantal vermoedens.

Voor het grootste deel kunt u alle soorten voedingsleemten opvullen door middel van enkele relatief eenvoudige ingrediënten. U kunt pillen krijgen die mineralen zoals calcium en fosfor stimuleren, terwijl elektrolytische supplementen verloren zouten zoals kalium aanvullen.

Echter, als het gaat om proteïne, keton en pre-workout boosters, dan moet je heel voorzichtig zijn met de koolhydraten. Dus heb ik besloten om samen met diëtisten en voedingsdeskundigen de beschikbare producten te analyseren.

Dus, laten we eens kijken welke soorten ingrediënten je kunt verwachten in de beste keto supplementen.

De 14 Beste Keto Supplementen:

beste keto supplementen

Vraag iedereen die je kent wie er op keto is, en ze zullen je vertellen dat het AMAZING is. Maar dat klinkt misschien een beetje extreem, of zelfs gek. Het zal je zeker snel geweldige resultaten opleveren, maar aangezien de meeste mensen gewend zijn aan het eten van een koolhydraatrijk dieet, stelt het je wel voor een paar uitdagingen – zoals de keto-griep, een laag energieniveau en een tekort aan voedingsstoffen.

Hoewel keto supplementen niet nodig zijn op het keto-dieet, maken ze je leven zeker WAY makkelijker en kunnen ze je zelfs helpen om ketose te starten, meer energie te hebben, gewicht te verliezen, en je best te doen.

Het enige probleem is dat er te veel zijn om uit te kiezen (en niet allemaal goed zijn voor verschillende ketoers). Daarom hebben we de lijst teruggebracht tot de 14 beste die gemakkelijk, effectief en eenvoudig te integreren zijn in je levensstijl.

Veel van deze producten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan je maaltijdplannen door middel van natuurlijke ingrediënten. Andere zullen moeilijker te verkrijgen zijn in voldoende hoeveelheden zonder te knoeien met je dagelijkse koolhydraatlimieten.

Dus, wat we hebben gedaan is eerst een lijst maken van de soorten boosters, zodat je beter begrijpt wat ze zijn en hoe ze werken. Dan bent u in de beste positie om een aantal van onze topaanbevelingen in de recensiesectie te kiezen.

Hier zijn enkele van de beste keto supplementen die we aanraden om in te nemen tijdens het keto-dieet:

 • Exogene Ketonen
 • MCT-olie
 • Visolie
 • Magnesium
 • Vitamine D
 • Chroom en alfa liponzuur (ALA)
 • Creatine
 • Hydroxymethylbutyraat (HMB)
 • Tribulus
 • Spijsverteringsenzymen
 • Carnitine (in L- of Acetyl-L-vorm)
 • Glutamine
 • ECA-stapel
 • Natrium & Kalium (Elektrolyten)

1. 2. Exogene Ketonen

Het doel van het keto-dieet is om je lichaam in een ketogene staat te brengen (waar je lichaam de ketonlichamen heeft verhoogd). Exogene ketonen, op basis van BHB-zouten, (1) zijn een goede “sluipweg” om daar te komen.

Er is geen vervanging voor hard werken, maar het nemen van exogene ketonsupplementen kan je helpen om sneller ketose te bereiken en er langer te blijven.

Veel lijners nemen ze mee om hun foutmarge te vergroten en sneller in een ketogene toestand te komen. Ook toont wat onderzoek aan dat ze kunnen helpen bij het verbeteren van de sportprestaties (2), het beheersen van de eetlust en het verbeteren van de mentale functie.

Eryday Labs

Eén schepje van zo’n keto-supplement kan je een gezonde stimulans geven die je dieetresultaten oppept en je trainingen verbetert. We hebben een speciale pagina voor deze keto-dieetsupplementen, dus kijk ook eens naar de productaanbevelingen.

Maar om je stiekeme piek te geven, zijn hier enkele van de beste exogene ketonen die we hebben onderzocht.

Samenvatting:

BHB-zouten zijn een ideale oplossing om de hoeveelheid keton op natuurlijke wijze te verhogen, wat vooral tijdens de inductie nuttig is.

2. 2. Visolie

De eerste op een lijst van keto-dieetsupplementen moet altijd visolie zijn. Het is uiterst gunstig voor tal van lichaamsfuncties en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan uw keto-dieetroutines.

Omega-3-vetzuren zijn essentieel voor de bescherming van de hersenen, het bestrijden van vetmoleculen in het bloed (triglyceriden) en het bestrijden van ontstekingen. Ze zijn ook een geweldige manier om in ketose te blijven en hartziekten te voorkomen. De meeste mensen (vooral als ze keto doen) krijgen er niet genoeg van. (3)

Tijdens het keto neem je meer omega-6-vetzuren (4) in, waarvan bekend is dat ze ontstekingen bevorderen.

Visolie

Het verhogen van uw omega-3 inname kan dit tegengaan en een ton aan andere gezondheidsvoordelen bieden.

Voor de meeste mensen in westerse landen is de verhouding van omega 6 tot 3 veel te hoog op ongeveer 16:1. Gezondheidsdeskundigen en voedingsdeskundigen raden dit aan om meer in het bereik van 4:1 te zijn, wat over het algemeen betekent dat u uw inname moet stimuleren.

Terwijl je zeker gezond voedsel met omega-3 vetzuren (zalm, avocado, etc.) wilt eten, zal het krijgen van een boost van een keto-supplement wonderen doen voor je gezondheid (5).

Samenvatting:

Om de ontsteking en het risico op hartaandoeningen te verminderen, moet de omega-3-inname worden verhoogd. Gebruik ook uw voedseltijdschrift om uw omega 6 tot 3-verhouding uit te werken en streef naar 4:1.

3. 3. MCT-olie

Medium-Chain Triglyceriden (MCT) oliën zijn als de duct tape van de keto wereld: ze houden alles bij elkaar en maken het leven veel gemakkelijker, en veel keto supplementen bevatten ze.

MCT’s zijn vetten die gemakkelijk door het lichaam worden geabsorbeerd en zorgen voor een aantal zeer krachtige gezondheidsvoordelen. Snelle energie (6), beheersing van de eetlust voor een beter gewichtsverlies (7), verhoogde ketonspiegels – noem maar op.

Ze zijn ook een van de meest handige en flexibele. Voeg het toe aan een shake, maak een smoothie, of neem er een lepel van met wat water voor een snelle keto boost die de hele dag duurt.

olie in een fles

Als je het soort persoon bent dat moeite heeft om zich aan een dieet te houden of de hele dag door veel te eten, dan zijn MCT-oliën het perfecte keto-supplement. (8)

De meest populaire die we op deze site hebben beoordeeld zijn Bulletproof Brain Octane en Onnit.

Samenvatting:

Geweldig voor fysieke en mentale prestatieverhogingen, vooral tijdens de inductiefase.

4. 4. Magnesium

Dit (9) is een andere belangrijke elektrolyt die ketoers moeite hebben om genoeg te krijgen van (10). Het verhoogt de energie, beschermt je lichaam tegen alles en reguleert je bloedsuikerspiegel (11).

Het helpt ook bij het reguleren van de mentale functie, het verminderen van mentale mist en het verbeteren van de focus.

Let goed op je dieet, want het is gemakkelijk om een magnesiumtekort te ontwikkelen als je gaat ketoën.

Als u vermoeidheid, krampen of hoofdpijn begint te krijgen, neem dan een supplement: 200-400 mg per dag is voldoende. (12)

chemische verbinding Magnesium

Als je moeite hebt om genoeg van het voedsel te krijgen, zoek dan naar wat keto-dieetsupplementen die je een duwtje in de rug geven.

Samenvatting:

Een van de meest effectieve manieren om hersenmist en vermoeidheid in de vroege dagen van keto te verminderen.

5. 5. Vitamine D

Vitamine D is een vitale voedingsstof waar de meeste mensen (13) moeite mee hebben om er genoeg van te krijgen.

Zijn functies variëren van immuungezondheid tot celgroei en sterke botten.

Er zijn weinig natuurlijke bronnen (14) van het (ons lichaam krijgt het meestal van het zonlicht en een paar geselecteerde voedingsmiddelen), dus het nemen van een aanvulling, in het algemeen, is een goed idee of je op keto of niet.

Er zijn een aantal geweldige keto supplementen beschikbaar die ook een cocktail van vitaminen bevatten voor een algehele immuunimpuls.

Vitamine D-capsules

Samenvatting:

Door ervoor te zorgen dat uw lichaam alle noodzakelijke vitaminen heeft om de immuunfuncties te maximaliseren, is er minder kans op het krijgen van een verkoudheid of griep.

6. 6. Chroom en ALA

Chroom en alfa-liponzuur (ALA) werken samen om glucose in het bloed te helpen metaboliseren.

Zie je, glucose wordt normaal gesproken opgeslagen in het lichaam om te worden gebruikt als brandstof.

Wanneer je je inname van deze twee antioxidanten opvoert, helpt het je om sneller calorieën te verbranden en je sneller in ketose te brengen (15).

ALA heeft ook aangetoond de mitochondriën in uw cellen te helpen beschermen, de insulinegevoeligheid te verbeteren, de glucosespiegels te optimaliseren en heeft nog een paar andere belangrijke voordelen voor de gezondheid.

Chroom en ALA

Het is moeilijk om een keto supplement te vinden dat deze bevat, dus je zou gewoon moeten kiezen voor een generieke.

Samenvatting:

Uitstekende metabolisme boosters die helpen om de verwijdering van glucose en glycogeen te versnellen.

7. Creatine

Keto is geweldig, maar het is nog beter in combinatie met verpletteren in de sportschool.

Als u een supplement wilt dat u helpt om die extra oomph in de sportschool te krijgen om grotere spieren en een gebeeldhouwde lichaamsbouw (of gewoon grote gewichtsverlies resultaten) te krijgen, is creatine (16) uw beste gok.

Creatine is een aminozuur dat het uithoudingsvermogen verhoogt (17), en naarmate we ouder worden produceert ons lichaam er steeds minder van.

Aangezien keto gecombineerd moet worden met een uitdagend trainingsschema, is het nemen van keto supplementen om het gewichtsverlies, het uithoudingsvermogen van de spieren en de krachtopbouw te verhogen een geweldig idee.

creatinepoeder

Samenvatting:

Veel pre- en post-training boosters zullen creatine bevatten, maar je moet er wel voor zorgen dat je de hoge carburateurs vermijdt.

8. 8. Hydroxymethylbutyraat (HMB)

Afgezien van de uitspraak is HMB een geweldige bondgenoot om in je hoek te hebben in de strijd tegen vermoeidheid en spierverspilling (18).

De eerste paar weken van een keto-dieet zijn al zwaar genoeg.

Wanneer je dat combineert met zware trainingen wordt het nog moeilijker (vooral als je een beginner bent).

HMB heeft een anti-katabole werking, wat betekent dat het helpt bij het bestrijden van de afbraak van je spieren.

Hydroxymethylbutyraat (HMB)

Dus als je gaat beginnen met een trainingsprogramma terwijl je op keto, zal deze aanvulling helpen om je trainingen naar het volgende niveau te brengen en wat serieuze magere massa op te bouwen (19).

Laat deze niet vermengen met BHB-zouten op basis van keto-dieetsupplementen.

Die zijn zeer verschillend, en we hebben een speciale pagina voor hen.

Samenvatting:

HMB is meestal te vinden in bulkpoeder dat gericht is op bodybuilders. Kleinere doses kunnen de gemiddelde Joe ook helpen.

9. Tribulus

Tribulus is een veelgebruikt keto supplement dat ketoers (meestal mannen) gebruiken om hun testosterongehalte te verhogen (20).

Terwijl gezonde vetten op het keto-dieet zijn aangetoond om testosteron te verhogen, kan het nemen van Tribulus deze resultaten nog verder vergroten.

Het is niet nodig en heeft geen grote voordelen voor de gezondheid, maar het kan u helpen veel betere resultaten te bereiken met elke training (hey, je doet keto om er goed uit te zien, toch?).

Tribulusplant

Samenvatting:

Het stimuleren van testosteron kan worden bereikt met een mix van volledig natuurlijke en legale stoffen zoals Tribulus, en dit zal het uithoudingsvermogen en de magere massagroei verhogen.

10. 10. Spijsverteringsenzymenmengsels

Keto is geweldig, maar het is niet altijd geweldig op het spijsverteringskanaal. Keto is vetrijk, matig eiwit, weinig koolhydraten, wat je normale dieet op zijn kop zet (21).

Al het extra vet (HEALTHY FATS) kan leiden tot een aantal onaangename verteringsproblemen (we gaan geen namen noemen).

Het nemen van spijsverteringssupplementen die zowel protease als lipase enzymen bevatten (22) kan helpen bij het verlichten van misselijkheid en andere symptomen die de meeste mensen tegenkomen bij het starten van keto.

Spijsverteringsenzymenmengsels

Samenvatting:

Met enkele eenvoudige enzymboosters kunnen de meeste maagklachten die gepaard gaan met de inductiefase aanzienlijk worden verminderd.

11. 11. Carnitine (in L- of Acetyl-L-vorm)

Carnitine komt in twee vormen, een is meer gespecialiseerd voor keto, maar ze bieden allebei belangrijke gezondheidsvoordelen voor mensen met keto (of eender welk dieet in het algemeen), en ze kunnen allebei tegelijk genomen worden.

L-carnitine helpt bij het metaboliseren van vet, zodat u het kunt gebruiken als keto supplementen om een metabole boost te krijgen.

In principe helpt het je om sneller gewichtsverlies te bereiken en vetreserves om te zetten in brandstof.

Acetyl-L carnitine is meer een algemeen gezondheidssupplement waarvan is aangetoond dat het positieve effecten heeft op de hersenen (23).

Carnitine (in L of Acetyl L-vorm)

Samenvatting:

Neem dit om je te helpen je in ketose te stuwen en meer vet te verbranden, terwijl je tegelijkertijd meer mentale helderheid krijgt.

12. Glutamine

Ben je een extreme keto dieter die alles wil geven in de sportschool? Glutamine is een van die must-have keto-dieetsupplementen.

In wezen is het een aminozuur (24) dat fungeert als een antioxidant in je lichaam, dat zowel je prestaties in de sportschool kan stimuleren als de strijd kan aangaan met de vrije radicalen die extreem intense lichaamsbeweging produceert.

Als je op keto bent, ben je veel minder bezig met koolhydraten, wat ook betekent dat je moeite hebt om genoeg antioxidanten binnen te krijgen.

Glutamine poeder

Dus nu zit je in een catch-22: je wilt de inname van koolhydraten niet verhogen, maar je hebt meer energie nodig in de sportschool en antioxidanten in je bloed.

Glutamine lost dat probleem op.

Het nemen van keto supplementen die glutamine bevatten zal uw hersteltijd verminderen, wat leidt tot betere, meer productieve trainingen.

Samenvatting:

Dit vitale aminozuur ontbreekt vaak in de keto maaltijd plannen, dus streven naar enkele enkele malen per week.

13. 13. ECA Stack

Dit coole acroniem voor ephedrine-caffeïne-aspirine is een serieuze keto-cocktail die uw energieniveau stimuleert, uw metabolisme verhoogt en u helpt om op korte termijn vet te verminderen.

We raden dit alleen aan voor serieuze ketoers, en je moet eerst een gesprek hebben met een medische professional.

Sommige mensen kunnen ernstige complicaties hebben als ze bestaande hartproblemen hebben.

Je kent waarschijnlijk wel cafeïne en aspirine, maar efedrine is meestal een mysterie voor nieuwe ketogebruikers.

ECA-stapel

Het is het belangrijkste middel dat de vetconsumptie stimuleert, wat betekent dat het de hoeveelheid vet die beschikbaar is om te worden omgezet in energie verhoogt.

Samenvatting:

ECA stacks maken geweldige keto supplementen die u kunnen helpen om geweldige resultaten te krijgen. Je hoeft alleen maar wat voorzichtigheid te betrachten.

14. 14. Natrium & Kalium (Elektrolyten)

Keto griep. We krijgen het allemaal. In de eerste weken maakt je lichaam een extreem aanpassingsproces door, omdat het zich langzaam realiseert dat je het niet meer voedt zoals het gewend is.

Als je water verliest (en je WILL SHED WATER), zal je altijd snel elektrolyten verminderen. (25)

Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat je lichaam zich zal ontdoen van alle glycogeenreserves voordat je volledige ketose bereikt.

En omdat glycogeen zich bindt aan drie delen water, zal elke reductie leiden tot enige uitdroging.

natrium en kalium

Verlies van elektrolyten kan leiden tot hoofdpijn, gebrek aan energie en krampen, dus het is belangrijk om deze mineralen aan te vullen om deze symptomen tegen te gaan. (26)

Tafelzout en bouillon zijn beproefde methoden om meer elektrolyten in je dieet te krijgen. Probeer voor kalium bladgroen, noten en avocado’s. (27)

En als al het andere faalt, gebruik dan keto supplementen die elektrolyten stimuleren.

Samenvatting:

Verminderde elektrolyten kunnen de effecten van keto-fluorescentie verhogen, dus een eenvoudige booster zal je helpen om onnodige problemen te voorkomen.

De basislijn

Het is niet de gemakkelijkste taak om volledige ketose te bereiken en te onderhouden om je gezondheid en je leven te optimaliseren. Ik doe dit nu al vijf jaar, en zelfs met al die ervaring zou ik het niet doen zonder keto-dieetsupplementen.

Voor mij is het uiterst nuttig met de keto-cycli die ik doorloop, en ik heb verschillende producten gevonden die goed werken om de inductiefase te versnellen en me te helpen om mijn gewicht en fitness-doelen te bereiken.

Ik heb met ontelbare mensen gewerkt die hier volledig nieuw in zijn, evenals met ervaren diëtisten, en dit heeft me geholpen te begrijpen wat een geweldig product is.

persoon die op een notitieboekje schrijft

Door middel van talloze tests hebben we deze lijst van de beste keto-supplementen kunnen opstellen.

Deze zijn bewezen te werken door middel van uitgebreide testen, en we delen al die resultaten gratis op deze site.

Of je nu een biologische MCT-olie nodig hebt, of alleen wat proteïne- en vitamine boost, wij hebben iets dat past bij jouw specifieke behoeften. Bekijk
ook onze reviews en de gratis gids om je te helpen je doelen met veel meer gemak te bereiken.

BONUS REVIEW!

We zijn net begonnen met het dragen van de coolste keto t-shirts van deze site: Keto Life Shirts. De ontwerpen zijn echt cool en ze helpen verschillende liefdadigheidsinstellingen te ondersteunen die kennis over ketogeen en voeding geven aan studenten en jongvolwassenen.

Keto Life Shirts Bacon Spirit Animal
Keto Life Shirts