Wat is het Ketogenic Diet? Een complete beginnersgids voor Keto

 • Home
 • Keto advies
 • Wat is het Ketogenic Diet? Een complete beginnersgids voor Keto

Het keto-dieet is de laatste jaren steeds populairder geworden, met dieters zoals beroemdheden en atleten die het aanbevelen en de voordelen van snel gewichtsverlies en verhoogde energie.

Nu het dieet steeds populairder wordt en meer mensen er naar kijken voor gewichtsverlies, is het belangrijker dan ooit om te leren over dit dieet dat al bijna 100 jaar bestaat.

Er is veel controverse onder professionals over het ketogene dieet vanwege het algemene gebrek aan onderzoek naar de langetermijneffecten ervan. Hoe dan ook, meer en meer mensen zien succes in het kunnen afvallen met keto in vergelijking met andere diëten. Ze beweren dat het een snel en gemakkelijk te volgen dieet is in vergelijking met andere diëten en plannen voor gewichtsverlies die ze eerder hebben geprobeerd.

Wat is het Keto-dieet?

keto groep voedingsmiddelen

Het keto-dieet is een koolhydraatarm, vetarm dieet dat je lichaam dwingt om vet te gebruiken als de belangrijkste energiebron in plaats van koolhydraten door het elimineren van bijna alle koolhydraten uit je dieet.

Dit dieet verandert uw lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd en zal beginnen met het verbranden van vet voor energie in plaats van te vertrouwen op de glucose van koolhydraten.

Op het keto-dieet vermijd je koolhydraten door bewerkte voedingsmiddelen zoals suiker, brood, pasta en andere koolhydraten uit te snijden. In plaats daarvan eet je meer vlees, vis, groenten en natuurlijke vetten.

Het ketogeen dieet lijkt sterk op dat van Paleo en Atkins en is ook glutenvrij.

Wat betekent “Keto”?

veto-brieven

Keto verwijst naar ketogenic of het metabole proces van ketose waarbij uw lichaam vet gebruikt om ketonen te produceren voor energie in plaats van koolhydraten of bloedsuiker.

Wanneer je lichaam wordt gevoed door vet, is het in ketose.

Om dit te doen, breekt je lever vet af in ketonen wanneer er een gebrek is aan energie van koolhydraten. Ketonen zijn een brandstofmolecuul dat je lichaam constant van energie voorziet. Dat betekent dat u vet verbrandt terwijl u slaapt!

Wie Zou het Keto Diet NIET moeten doen?

Als u bepaalde gezondheidsklachten heeft, zoals type 2 diabetes of hoge bloeddruk, moet u een arts raadplegen voordat u met het keto-dieet begint.

insulineshot

Het ketogeen dieet kan de effecten van medicatie voor type 2 diabetes [1] en hoge bloeddruk veranderen, en elimineert mogelijk de noodzaak voor medicatie volledig.

Daarom is het belangrijk dat uw arts uw medicijnen zo nodig aanpast. Als uw medicatie niet wordt aangepast, zijn de risicofactoren onder andere gevaarlijk te weinig of te veel medicatie.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het keto-dieet misschien ook niet voor u.

Het eten van een strikt koolhydraatarm dieet terwijl u zwanger bent of borstvoeding geeft kan gevaarlijk zijn en is mogelijk niet in staat om uw baby voldoende voedingsstoffen te geven. Matig koolhydraatarm dieet wordt in de tussentijd aanbevolen.

DISCLAIMER: Het ketogeen dieet heeft bewezen zeer gunstig te zijn voor de meeste lijners, maar het is nog steeds zeer controversieel met betrekking tot het effect ervan op lijners met bepaalde aandoeningen en degenen die bepaalde medicijnen gebruiken.

Een arts moet altijd worden geraadpleegd voordat er veranderingen in de levensstijl plaatsvinden, zoals het starten van het ketogeen dieet.

Hoe te beginnen met het Keto-dieet

grafieken voor de opname van voedingsstoffen

De beste manier om te beginnen met het keto-dieet is om te beginnen met het snijden van koolhydraten waar dat mogelijk is.

Het belangrijkste doel van het dieet is om bijna alle koolhydraten uit je dieet te verwijderen en meer gezonde vetten op te nemen om ketose te veroorzaken.

Zodra u begint met het uitsnijden van koolhydraten, kunt u beginnen met het vervangen van deze koolhydraten door vetrijke of keto-vriendelijke alternatieven.

Het kennen van de basis van alle toegestane en niet toegestane voedingsmiddelen op het keto-dieet kan u helpen de juiste beslissingen te nemen en te beginnen met het experimenteren met heerlijke ketogeenrecepten. Het grondig lezen van de voedingswaarde-etiketten zal ook een grote hulp zijn.

Hier is een handige gids over wat te eten en niet te eten op het ketogeen dieet:

Wat te eten op een Keto-dieet

De meeste hele voedingsmiddelen, of wat je zou beschouwen als gezond of voedzaam voedsel, zijn aanvaardbaar om te eten wanneer op het keto-dieet.

Er zijn ook een paar voedingsmiddelen, zoals boter en room, die traditioneel worden gesneden in een dieet dat goed is om op keto te eten.

Voedingsmiddelen die op het ketogene dieet moeten worden gegeten zijn onder andere:

 • Vlees: De meeste vleessoorten bevatten 0 gram koolhydraten. Rundvlees, kip en varkensvlees zijn allemaal geweldig om te eten als ze op het ketogeen dieet staan.
 • Vis: Net als vlees bevatten de meeste vissen 0 gram koolhydraten en hoe vetter de vis, hoe beter, zoals zalm.
 • Groenten: Niet-zetmeelhoudende groenten, ook wel bovengronds gekweekt, zoals bloemkool, broccoli, courgette, asperges, avocado, en meer zijn meer dan welkom op het ketogeen dieet met 1-5 gram koolhydraten per stuk. Dit is iets wat veganisten graag zouden willen horen.
 • Vet: Met een vetrijk dieet zoals keto, wil je waar mogelijk vet toevoegen aan je dieet. Natuurlijke vetten zoals boter, zware room, kokosnootolie, olijfolie en avocado zijn geweldig omdat ze 0 gram koolhydraten bevatten.
 • Noten: Anders dan cashewnoten die hoog in koolhydraten zijn, zijn noten veilig om te eten op het keto-dieet, maar alleen met mate, omdat het gemakkelijk is om te veel noten te eten.
 • Bessen: Vruchten kunnen een hoog gehalte aan natuurlijke suikers hebben en dus ook aan koolhydraten, maar bessen zijn, wanneer ze met mate worden gegeten, veilig om te eten als ze op het ketogeen dieet staan.

Wat NIET te eten op een Keto Diet

Natuurlijk wil je bij een koolhydraatarm dieet [2] suiker en zetmeel volledig vermijden.

Zorg ervoor dat u de voedingswaarde-etiketten leest, want koolhydraten kunnen afkomstig zijn van enkele onwaarschijnlijke bronnen.

Keto-dieetvoedsel omvat niet:

 • Koolhydraten: Op een koolhydraatarm dieet wil je natuurlijk zoveel mogelijk koolhydraten vermijden. Dit is inclusief brood, pasta, aardappelen en zelfs bonen, wat fruit en alles wat suiker bevat.
 • Vetarme zuivel: Aangezien keto een vetrijk dieet is, is het niet nodig om te snijden in de vetarme opties. Vermijd het eten van iets met een vetarm etiket, zoals magere melk en vetvrije yoghurt.
 • Bepaalde vruchten: Vruchten zoals bananen, appels, ananassen, sinaasappels en druiven zijn gezond, maar op het ketogene dieet kun je ze niet eten omdat de natuurlijke suikers gelijk zijn aan de koolhydraten. Slechts één stuk fruit zou al uw koolhydraten voor de dag kunnen verbruiken.
 • Verwerkte voedingsmiddelen: Bewerkte voedingsmiddelen kunnen aan de oppervlakte oké lijken, maar hebben verborgen koolhydraten waar je je misschien niet bewust van bent. Dit betekent dat u geen verwerkt vlees moet eten zoals hotdogs, salami, gedroogd rundvlees, kipnuggets en ingeblikt vlees.
 • Verpakt voedsel: Een goede vuistregel is dat als het in een verpakking zit, je het niet mag eten. Dit is inclusief chips, taarten, snoep en zelfs diepvriesdiners.
 • Fast Food: Fastfood is goed om uit te knippen, ongeacht het dieet dat u volgt. Tussen alle conserveringsmiddelen en vetten door kan fastfood je keto-dieet in één maaltijd verpesten.

Wat te drinken op een Keto-dieet

Wat je drinkt is net zo belangrijk als wat je eet op een dieet.

Drankjes tellen mee voor je dagelijkse inname van koolhydraten, net als voedsel.

Deze drankjes zijn volkomen veilig om te drinken op het keto-dieet:

 • Water: We moeten allemaal meer water drinken. Met 0 calorieën, 0 koolhydraten en alle voordelen voor de gezondheid, zou water elke dag moeten worden gedronken. Sparkling water, club soda, en seltzer zijn ook prima te drinken.
 • Gewone koffie en thee: Zonder dat het geladen is met melk en suiker, zijn koffie en thee geweldig om te drinken op het ketogene dieet. Als je niet kunt lijken om je koffie zwart of thee gewoon, keto-goedgekeurde toevoegingen omvatten zware room en stevia zoetstof.
 • Diet Soda: Dieet soda is net als soda, behalve dan zonder alle suiker, waardoor het perfect geschikt is voor het ketogeen dieet.
 • Bepaalde alcohol: Wodka, rum, gin, tequila en whisky hebben allemaal 0 gram koolhydraten, dus drink op! Droge wijn is soms goed, maar overdrijf niet, want die bevat wel natuurlijke suikers.

Wat NIET te drinken op een Keto-dieet

Veel dranken waarvan we denken dat ze gezond zijn, hebben eigenlijk verborgen ingrediënten en koolhydraten die je keto-dieet in de weg kunnen staan.

Dit zijn de drankjes die je niet moet hebben tijdens het keto-dieet:

 • Melk: Melk zit vol met natuurlijke suikers en dus met koolhydraten, dus snij dit volledig uit en kies in plaats daarvan voor amandelmelk.
 • Sap: Aangezien sappen gemaakt worden van fruit en hun natuurlijke suikers, kunnen de koolhydraten in sappen optellen. Er bestaan enkele koolhydraatarme alternatieven, dus zoek deze op als je nog steeds sap wilt drinken.
 • Soda: Soda zit vol met suiker en andere ongezonde toevoegingen, dus kies ervoor om in plaats daarvan dieet soda te drinken.
 • Bier: Bier wordt gemaakt van tarwe, een ingrediënt waarvan je al weet dat je het ketogeen-dieet moet afbreken, vooral omdat het koolhydratengehalte hiervan schandalig hoog kan zijn.
 • Energiedrankjes: Energiedranken zitten vol met suiker, dus snijd ze gewoon helemaal uit. Er zijn verschillende koolhydraatarme energiedrankjes verkrijgbaar als je nog een energieboost nodig hebt.
 • Vitamine Waters: Dit kan een goed idee lijken, maar de verborgen suikers in deze drankjes kunnen je ver over je totale carburatietelling voor de dag heen brengen.

Hoeveel koolhydraten zijn toegestaan op het Keto-dieet?

carbagrafiek voor keto-dieet

Op het keto-dieet kunt u zo laag als 10-20 gram koolhydraten per dag eten, maar niet meer dan 50 gram koolhydraten om ketose te bereiken.

Hoe minder koolhydraten je eet, hoe beter en gemakkelijker het is om ketose te bereiken en te onderhouden.

De hoeveelheid koolhydraten die je kunt eten varieert afhankelijk van factoren zoals je activiteitenniveau, dus het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je je dieet drastisch verandert.

Om te weten hoeveel koolhydraten u per dag eet, leest u de voedingsetiketten van het voedsel dat u eet en telt u de netto koolhydraten, die totale koolhydraten zijn minus de koolhydraten van de vezels.

Vezelcarburateurs tellen niet mee voor je netto koolhydraten omdat je lichaam het anders verteert, en het kan zelfs goed zijn voor ketose.

Is het Keto Diet gezond?

Ja, het keto-dieet is gezond als je het correct uitvoert.

Nu is er nog veel kritiek op dit dieet, vooral rond het gebrek aan langdurig onderzoek ernaar en de neveneffecten van mensen met reeds bestaande aandoeningen die het ketogene dieet volgen. Maar tot nu toe is het onderzoek veelbelovend.

Samen met het gewichtsverlies, zijn de gezondheidsparameters geassocieerd met het dragen van overgewicht verbeterd, zoals insulineresistentie, hoge bloeddruk, en verhoogde cholesterol en triglyceriden.

Harvard School of Public Health

Verder onderzoek moet worden gedaan naar de langetermijneffecten van het ketogeen dieet en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen en ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk moeten niet beginnen met het dieet zonder een arts te raadplegen.

Afgezien van deze overwegingen is het keto-dieet volkomen gezond!

Wat zijn de voordelen?

dame met voordelen bewegwijzering

Het ketogene dieet heeft bewezen een aantal gezondheidsvoordelen te hebben van gewichtsverlies [3] tot het onder controle houden van ziekten zoals diabetes. Ja, mensen krijgen in dit vetarme en vetarme dieet meer dan alleen vetverlies.

Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar het keto-dieet, kunnen er nog meer voordelen aan het licht komen. Voor een volledige gids over de voordelen van het aannemen van dit dieet, blijf lezen.

1. Bestrijdt Diabetes

Het ketogene dieet heeft de potentie om de noodzaak voor mensen met type 2 diabetes om insuline te gebruiken te verminderen, of helemaal te verwijderen.

De daling van de koolhydraten in uw dieet voorkomt dat u grote pieken in de bloedsuikerspiegel krijgt. Het dieet houdt ook de glucosespiegels laag maar gezond, een andere bonus voor mensen met type 2 diabetes (Wu).

2. 3. Helpt bij het verliezen van gewicht

Het keto-dieet is de laatste tijd drastisch in populariteit toegenomen dankzij de bewezen voordelen van gewichtsverlies.

Door je lichaam vet te laten verbranden in plaats van koolhydraten voor energie, bereik je ketose, die al het vet in en op je lichaam in energie verandert.

Het bereiken van ketose helpt je ook om 24/7 vet te verbranden, geeft je de hele dag door meer energie en onderdrukt je eetlust, wat allemaal belangrijke factoren zijn in het gewichtsverlies (Mawer).

3. 3. Verbetert de algehele gezondheid

Wanneer u een keto-dieet volgt, hebben gebruikers gemeld dat ze een betere algemene gezondheid ervaren.

Niet alleen geeft dit dieet je meer energie en helpt het je gewicht te verliezen, beide zeer gezonde verbeteringen, maar het heeft ook invloed op verschillende gebieden van je lichaam.

In principe, op het ketogeen dieet, is je lichaam op zijn hoogtepunt. Zelfs je hersenen functioneren beter.

Wanneer je hele lichaam in topvorm is, zul je het zeker gaan merken in je gezondheid.

4. Verbetert de mentale prestaties

gezondheidsvoordelen

Het keto-dieet is gebruikt door artsen voor decennia om bepaalde hersenfuncties bij patiënten te verbeteren.

De ketonen die tijdens ketose worden geproduceerd zijn een grote back-up bron van energie in bepaalde neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en epilepsie, waarbij de hersenen van de patiënt niet genoeg glucose kunnen gebruiken om normaal te kunnen blijven functioneren (Hoe).

Het dieet heeft ook aangetoond dat het geheugen en de focus in de diëtisten toeneemt.

5. 5. Onderdrukt de eetlust

Het verlangen wordt meestal veroorzaakt door pieken in de bloedsuikerspiegel. Aangezien het keto-dieet de bloedsuikerspiegel stabiliseert door het verwijderen van de noodzaak om suiker als energie te gebruiken, zul je geen trek meer hebben. [4]

Het keto-dieet houdt ook het hongerhormoon ghrelin op afstand, zodat je die hongerpijnen kunt kussen kort nadat je een maaltijd hebt gegeten! (Crawford)

6. 6. Geeft meer energie en lichamelijk uithoudingsvermogen

man die met dumbells traint

Je voelt waarschijnlijk meerdere keren per dag een energietekort op een normaal dieet.

Dit komt meestal door de extra glucose in uw bloedbaan die uw lichaam niet heeft omgezet in energie.

Die dips in energie gaan helemaal weg op het keto-dieet, want in plaats van dat je voedsel nodig hebt voor energie, kan je lichaam gewoon het vet op je lichaam aanboren voor energie op elk moment dat het een boost nodig heeft (Gustin). Dit betekent ook dat je 24/7 energie hebt.

7. 7. Helpt bij epilepsie

Het keto-dieet begon eigenlijk in de jaren twintig van de vorige eeuw als een manier om epilepsie en aanvallen bij kinderen te behandelen.

Het dieet wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor patiënten die aanvallen hebben, zelfs als ze medicijnen gebruiken zoals AED’s. Studies tonen aan dat dit te wijten is aan het decaanzuur dat naast ketonen wordt geproduceerd en helpt bij de controle van aanvallen bij sommige patiënten (Ketogenic).

8. 8. Verbetert de gezondheid van de maag

platte buik

Het keto-dieet bevordert een betere algehele gezondheid van de maag omdat het snijden van koolhydraten de slechte maagmicroben die suiker eten uithongert, en voedt de goede maagmicroben die gedijen op het eten van gezonde vetten en groenten.

De gezonde vetten die je binnenkrijgt zijn ook goed voor het maagslijmvlies. Dit betekent een betere spijsvertering, een sterker immuunsysteem en mogelijk een betere slaap (Allen).

9. 9. Veldslagen Hoge Bloeddruk

Hoge bloeddruk wordt vaak geassocieerd met overgewicht. Elk dieet dat je effectief helpt om gewicht te verliezen, moet op zijn beurt je bloeddruk verlagen.

Maar sommige studies tonen aan dat vooral het ketogeen dieet de behoefte aan medicatie bij patiënten met een hoge bloeddruk kan verminderen, vooral in vergelijking met mensen met een vetarm dieet (Can).

Het keto-dieet kan ook helpen om het cholesterolgehalte te verlagen.

10. Bestrijdt Acne

acneprobleem

Hogere insulinespiegels en pieken kunnen de hoeveelheid talg en androgenen in je huid verhogen en acne doen toenemen. Maar met een koolhydraatarm dieet zoals het keto-dieet, merken veel lijners dat er minder acne is en dat de huid helderder is.

Het ketogene dieet verlaagt effectief de insulinespiegels en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en uitbraken kunnen verminderen. (Eenfeldt, Spritzler)

Andere potentiële voordelen

Hoewel de hierboven genoemde voordelen het meest gebruikelijk zijn, hebben lijners andere voordelen opgemerkt van het starten en vasthouden aan het keto-dieet.

Deze andere voordelen omvatten het verminderen van migraine, het wegwerken van brandend maagzuur en het omkeren van het polycystische eierstoksyndroom. (Eenfeldt, Scher)

Het keto-dieet wordt ook onderzocht als mogelijke behandeling voor hersenkanker. [5]

Keto Dieet Recensies & Succesverhalen

Bij het starten van een dieet kan het moeilijk zijn om te weten welk dieet het beste bij je past. De beste manier om erachter te komen of je moet beginnen met het keto-dieet is om ervaringen uit de eerste hand te lezen.

Hier zijn enkele echte ervaringen die spreken over de effectiviteit van het keto-dieet:

Keto voor gewichtsverlies

Kimberly begon met het keto-dieet in september 2016. Ze begon met het dieet omdat ze al jaren problemen had met het lichaamsbeeld en een laag zelfbeeld. Ze zei ook dat ze drie jonge kinderen had die tegen haar opkeken en ze wilde het goede voorbeeld geven.

Twee jaar later en Kimberly heeft 131 pond verloren en, nog belangrijker, ze zei:

Op deze reis heb ik mijn eigen innerlijke kracht gevonden. Ik heb slopende angst en ernstige stemmingswisselingen overwonnen. Ik heb een passie voor wandelen en verkennen ontdekt. Ik heb mijn leven teruggenomen.

Kimberly ​Kimberly

Keto voor Diabetes

Lele Jaro werd in 2006 gediagnosticeerd met type 2 diabetes en worstelde jarenlang met haar bloedsuikerspiegel. Toen zij en haar artsen besloten dat ze keto moest proberen, had ze eindelijk het gevoel dat ze de controle had over deze chronische ziekte.

In feite was ze in staat om binnen de eerste maanden van het dieet haar dagelijkse eenheden insuline te verlagen van 100 naar 75 eenheden.

Ik gebruik geen insuline meer, en ik heb mijn medicatie verlaagd vanwege keto. Ik heb nooit te maken gehad met het zoeken naar een plek om te injecteren of met kneuzingen op mijn buik.

Lele Jaro

Keto voor Hersenkanker

hersenonderzoeken

Thomas Grobicki begon met het keto-dieet in 2016, kort nadat zijn dochter Alina was gediagnosticeerd met glioblastoma, een snelgroeiende hersenkanker met een gemiddelde overlevingsduur van 12 maanden.

Het dieet was een aanbeveling voor Alina om te doen naast haar medische behandelingen en Thomas ging met haar mee als coach en chef-kok.

Twee jaar later verloor Thomas 105 pond van deze leefstijlverandering. En wat zijn dochter betreft, “Alina is een overlevende van kanker”. We zijn nu twee jaar verder dan haar eerste diagnose. Er is geen bewijs van tumorhernieuwde groei. Het ketogeen dieet kan hebben geholpen.”

Hier zijn ook wat video’s:

Hier is er een die op Dr. Oz stond.

Hier is nog een verbazingwekkende transformatie.

Ketose – Hoe kom je eraan?

Het is niet moeilijk om aan ketose te komen, het vergt alleen het beperken van je koolhydraten, het monitoren van het voedsel dat je eet, het sporten en het krijgen van voldoende slaap.

Met een beetje doorzettingsvermogen ben je in een mum van tijd in ketose.

Gebruik deze nuttige tips om jezelf in ketose te krijgen:

 • Eet niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag. Hoe lager het aantal koolhydraten, hoe sneller en langer je in ketose zit.
 • Eet niet te veel eiwitten. Eiwit is een onderdeel van het ketogeen dieet, maar het is niet iets waar je extra van nodig hebt. Te veel eiwit kan je zelfs weerhouden van het bereiken van ketose. Probeer maar 1,5 gram eiwit per dag te eten.
lichaamsdoelen
 • Eet veel vet. Vet geeft voeding aan het keto-dieet en houdt je vol en tevreden. Als je honger hebt en op het punt staat om op te geven, probeer dan meer vet aan je dieet toe te voegen.
 • Snoep niet, zeker niet als je geen honger hebt.
 • Oefening. Lichamelijke activiteit verhoogt de productie van keton licht.
 • Slaap genoeg. Slaaptekort leidt tot stress, waardoor de hormoon- en bloedsuikerspiegel stijgen, waardoor de productie van ketonen wordt vertraagd en ketose wordt gestopt.
 • Probeer met tussenpozen te vasten. Dit betekent dat je 8 uur per dag moet eten en de overige 16 uur moet vasten. Dit geeft uw stofwisseling een extra boost en stimuleert de productie van ketonen.

Hoe weet je of je in Ketosis zit?

Er zijn verschillende tekenen dat je in ketose zit, waaronder gewichtsverlies, verhoogde energie en een positief resultaat van een ketose-test.

Als u een strikt keto maaltijdplan volgt en zelfs uw netto koolhydraten telt, zult u binnen enkele dagen tot een week in ketose terechtkomen.

man die aan het trainen is

Artsen kunnen testen op de aanwezigheid van ketonen in uw bloed, adem of urine om uit te vinden of u in ketose verkeert, maar u hoeft niet naar een arts te gaan om dat zeker te weten.

Er zijn verschillende testkits, ademanalysetoestellen en teststrips voor thuis beschikbaar, zodat u thuis kunt testen.

Hoewel een test de beste manier is om te weten dat je zeker in ketose bent, zal je lichaam ook verschillende tekenen vertonen van het beginnen met het produceren van ketonen.

Als u gewicht verliest, meer energie heeft en zich meer kan concentreren, is de kans groot dat u in ketose verkeert.

Er zijn ook een aantal neveneffecten van het overschakelen op het ketogeen dieet en deze staan soms bekend als onderdeel van de “keto griep”. Als u deze bijwerkingen ervaart, is uw lichaam bezig om over te schakelen op ketose en zal het snel afnemen naarmate u verder in het dieet komt en uw lichaam zich aanpast.

Een aantal van de bijwerkingen van de keto-griep zijn slechte adem, toegenomen dorst, hoofdpijn, spierkrampen en spasmen, vermoeidheid, veranderingen in het slaappatroon en een verstoorde maag.

Als een van deze bijwerkingen optreedt en langer dan een paar dagen duurt, raadpleeg dan een arts over uw overstap naar het keto-dieet en zorg ervoor dat er geen onderliggende problemen zijn.

Het bereiken van optimale ketose

Er zijn verschillende niveaus voor ketose, dus het testen van je bloed of urine op de aanwezigheid van ketonen is de beste manier om te weten hoe ver je bent.

Als je je bloed test en resultaten ziet die lager zijn dan 0,5 mmol/L, ben je nog lang niet in ketose.

Als je resultaat 0,05 – 1,4 mmol/L is, ben je in ketose, maar moet je nog verder gaan.

Resultaten van 1,5 – 3,0 mmol/L betekent dat je een optimale ketose hebt bereikt.

Als u zichzelf test en geschokt bent om te zien dat u nog ver verwijderd bent van optimale ketose, zijn er een paar dingen die u kunt doen.

Zorg er in de eerste plaats voor dat je jezelf ’s morgens voor het eten eerst test. Dit zal u de meest nauwkeurige resultaten opleveren.

Van daaruit kun je misschien beginnen met het strikt monitoren van je eiwit- en vetinname. Te veel eiwitten eten kan ervoor zorgen dat je geen optimale ketose bereikt en te weinig vet eten kan hetzelfde doen. Probeer meer vet toe te voegen aan je dieet door middel van “kogelvrije koffie” waarbij je een eetlepel boter of kokosnootolie aan je ochtendkoffie toevoegt, of door het maken en eten van vette bommen als dessert of snack.

Niet alleen is het eten van meer vet goed voor het keto-dieet in het algemeen, maar het eten van meer vet zal je ook opvullen en je tevreden houden, zodat je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel eiwitten eet.

Zijn er potentiële bijwerkingen van het Keto-dieet?

vragende neveneffecten

Bijwerkingen van het keto-dieet zijn onder andere laag libido, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, braken, constipatie, prikkelbaarheid, frequent plassen, verhoogde dorst, slechte adem en spierkrampen of spasmen.

Door het veelvuldig plassen bestaat het risico dat u te veel elektrolyten verliest en schade aan uw nieren en hart oploopt. Verlies van elektrolyten kan de nier en het hart belasten, dus zorg ervoor dat u gehydrateerd blijft en vervang die elektrolyten als u vaak plast.

Dit staat ook bekend als de keto griep, oftewel de bijwerkingen die je lichaam doormaakt als het zich begint aan te passen aan het feit dat het op het ketogene dieet staat.

De neveneffecten van de keto-griep zouden moeten verdwijnen als je lichaam zich aanpast aan het feit dat je in ketose verkeert. Als dat niet het geval is, raadpleeg dan een a

liftmeupactie

Gepassioneerd door de wereld van gezondheid en persoonlijke verzorging Van jongs af aan vond ik het leuk om te leren hoe ik een perfect lichaam kon onderhouden en me zowel fysiek als psychisch goed kon voelen.

Laat een reactie achter