Ketogene aminozuren Het belang ervan voor uw stofwisseling

 • Home
 • Keto advies
 • Ketogene aminozuren Het belang ervan voor uw stofwisseling

Het ketogene dieet is al meer dan 100 jaar oud. Het werd oorspronkelijk bedacht om epileptische aanvallen bij adolescenten onder controle te houden en wordt vandaag de dag nog steeds in beperkte mate voor dat doel gebruikt. Zoveel is er niet veranderd. Wat wel is veranderd aan het dieet is dat in de afgelopen jaren dieters en voedingsdeskundigen hebben ontdekt dat het elimineren van koolhydraten en het verbranden van vetten in plaats daarvan (ketose) een geweldige manier is om gewicht te verliezen, het bloedglucosegehalte onder controle te brengen en de mentale scherpte te verbeteren.

Aminozuren vormen de basis van eiwitten, waardoor ze cruciale bouwstenen zijn in het grote geheel van je fysiologie. Er zijn 20 aminozuren waarvan de meerderheid als “essentieel” wordt beschouwd. Dat wil zeggen, ze worden verkregen uit het voedsel dat je eet. Deze kunnen worden onderverdeeld in verdere classificaties, afhankelijk van hoe je lichaam ze metaboliseert. Die classificaties zijn glucogene, ketogene of gluco-keto aminozuren.

Net als bij koolhydraten en vetten ontleent het lichaam energie aan de essentiële aminozuren in eiwitten door ze te metaboliseren. Glucose wordt gewonnen uit glucogene aminozuren terwijl ketonlichamen worden geproduceerd wanneer ketogene aminozuren een proces ondergaan dat bekend staat als ketogenese. Deze ketonlichamen zijn oplosbare verbindingen die het lichaam gebruikt als back-up brandstof wanneer glucose, om welke reden dan ook, (verhongering, vasten, opzettelijk elimineren van koolhydraten uit uw levensstijl) niet beschikbaar is.

Bij de mens zijn er 2 keto aminozuren. Dat zijn ze:

soorten aminozuren
 • Leucine – Leucine produceert acetyl-CoA en acetoacetaat wanneer het afbreekt. Leucine helpt de eiwitsynthese te bevorderen en is ook essentieel voor het leveren van energie voor uw spieren om te gebruiken. Ook speelt leucine een regulerende rol als het gaat om verschillende chemische reacties die betrokken zijn bij de mechanismen van gewichtsverlies in verband met eiwitrijke maaltijdplannen. Pinda’s, zalm, linzen, sojabonen en rundvlees zijn allemaal rijke bronnen van leucine.
 • Lysine – Lysine is essentieel in het helpen van je lichaam om de voedingsstof carnitine te produceren. Carnitine zelf metaboliseert vetten in energie en wordt ook verondersteld een rol te spelen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Onderzoek wijst ook uit dat carnitine helpt bij de opname van calcium en bij de vorming van collageen, dat op zijn beurt helpt bij de productie van gezonde pezen, kraakbeen, botten en huid. Wanneer lysine uiteindelijk wordt afgebroken, creëert het het ketonlichaam acetoacetyl-CoA, dat vervolgens aan het werk wordt gezet en energie produceert. Erwten, bonen, linzen en vlees zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan lysine.

Mensen hebben vijf aminozuren die zowel glucogeen als ketogeen zijn. Dat zijn ze:

Glucoseverwekkend & ketogeen op het lichaam
 • Fenylalanine – Fenylalanine wordt verondersteld effectief te zijn in de behandeling van de huidconditie vitiligo. Hoewel de gegevens op dit punt niet overtuigend zijn.
 • Isoleucine – Dit essentiële aminozuur bevordert de genezing op de plaats van blessures, helpt bij het herstel van spierweefsel en speelt ook een rol bij de stolling.
 • Threonine – Threonine draagt bij aan een normale groei door het reguleren van de eiwitbalans in het lichaam.
 • Tryptofaan – Tryptofaan wordt uiteindelijk omgezet in het hormoon serotonine dat helpt bij het vermogen van zenuwcellen om te communiceren. De serotonineniveaus in de hersenen zouden de stemming beïnvloeden.
 • Tyrosine – Tyrosine wordt vaak gebruikt als een aanvulling om de aandacht, alertheid en het vermogen om zich te concentreren te verbeteren. Het is belangrijk voor het behoud van de neurologische gezondheid en wordt, net als tryptofaan, geacht een indirecte rol te spelen bij het reguleren van de stemming.

De 13 resterende aminozuren zijn uitsluitend glucogeen en hebben daarom geen rol in of invloed op ketose.

Ramping Up De effectiviteit van uw inspanningen

Zoals u ziet, zijn er belangrijke verbanden tussen bepaalde ketenaminozuren en het proces dat bekend staat als ketose en dat de kern vormt van de koolhydraatarme levensstijl. Wat als er een supplement zou zijn dat je zou kunnen nemen en dat je zou helpen om die ketogene aminozuurfuncties een duwtje in de rug te geven? Als dat zo was, zou je in staat zijn om een grotere efficiëntie te bereiken in je vetverbrandingsinspanningen, een korter herstel na de training en een effectiever herstel van het spierweefsel. Dan zou je echt het latente potentieel van het koolhydraatarme dieet kunnen realiseren en je helpen je lichaam en geest te transformeren in een harmonieuze, goed geoliede machine.

Gelukkig is er zo’n supplement, en het heet Keto Aminos van BPI Sports.

buigzame biceps

Het Ultieme Ketogene Aminozurensupplement

Keto amino’s is een breedspectrumsupplement dat is ontworpen om mensen met een levensstijl te helpen beter te herstellen na een training, om magere, harde spieren op te bouwen en om hun lichaam sneller en effectiever vet te laten omzetten in energie.

Keto Aminos biedt een scala aan ingrediënten die zijn ontworpen om de productie van ketonlichamen te optimaliseren en een krachtigere vetverbranding te bevorderen. Deze ingrediënten omvatten:

 • Beta-Hydroxybutyrate of BHB – BHB-zouten zoals ze bekend zijn, bevorderen de bloedsuikerbalans en verminderen het verlangen naar voedsel.
 • MCT-olie – MCT-olie is een van de meest bekende ketoassistenten omdat het het verteringsproces omzeilt en rechtstreeks naar de lever gaat waar het op dezelfde manier werkt als koolhydraten. Het netto resultaat is een duurzame energieboost.
 • BCAA – BCAA-supplementen helpen vermoeidheid te verminderen, spierpijn te verminderen, het herstel te versnellen en het proces van het omzetten van vet in bruikbare energie te verbeteren.

Waarom BPI Keto Aminos gebruiken?

Keto Aminos
KLIK VOOR DE BESTE PRIJS
 • Het helpt u om spierweefsel te behouden en te beschermen terwijl u vet verbrandt als brandstof. U zult sneller en effectiever gewichtsverlies ervaren, samen met minder spierafbraak, zelfs wanneer u nieuwe persoonlijke bestsels instelt.
 • Ze helpen je om minder tijd te besteden aan het herstellen van een krachtige training. Ze versnellen het proces van spierherstel, minimaliseren het herstel en zorgen ervoor dat u in een mum van tijd weer op de vloer van de sportschool staat.
 • Ze zorgen ervoor dat uw gewichtsverlies wordt gesuperponeerd. Als u al in ketose met behulp van Keto Aminos is als het afvuren van de naverbranders. Uw energieniveaus zullen omhoogschieten, en het vet zal wegsmelten.
 • Ze maken spieropbouw tot een kunstvorm omdat ze helpen bij het creëren van harde, magere spieren door de tweeledige processen van eiwitsynthese en katabolisme of spierbehoud.
 • Ze geven je energie en uithoudingsvermogen dat je waarschijnlijk al jaren niet meer hebt gezien. Oligopeptide-enzymatische technologie helpt aminozuren aan elkaar te binden voor een effectiever transport naar het spierweefsel zelf.

Laat je keto-trainingen niet struikelen. Maak gebruik van de kracht van ketogene aminozuren om de vetverbranding op te voeren, de spieraanmaak te verbeteren en de hersteltijden drastisch te verkorten.

liftmeupactie

Gepassioneerd door de wereld van gezondheid en persoonlijke verzorging Van jongs af aan vond ik het leuk om te leren hoe ik een perfect lichaam kon onderhouden en me zowel fysiek als psychisch goed kon voelen.

Laat een reactie achter